Opmerking van de uitgever: Isaac Humphries is een professionele basketbalspeler voor Melbourne United, onderdeel van de Australische National Basketball League (NBL). Hij speelde eerder universiteitsbasketbal voor de Kentucky Wildcats. De meningen in dit commentaar zijn die van hemzelf. Lees meer recensies op CNN.


Melbourne
CNN

Een van de beste gevoelens ter wereld is het spelen van een professionele basketbalwedstrijd terwijl je er op je best uitziet.

Isaac Humphries

Je kunt optreden voor bijna 10.000 mensen per avond; ze juichen je naam toe, ze dragen je shirt. En dit alles terwijl je een krachtige dunk gooit en buigt voor het publiek.

Nou, dat zou het beste gevoel ter wereld moeten zijn, toch? En voor een kort moment, denk ik van wel.

Het was 2020. Ik was 22 en speelde bij de Adelaide 36ers, twee jaar voordat ik tekende bij mijn huidige team, Melbourne United.

Stel je nu voor wat er gebeurt als al die adrenaline stopt na een wedstrijd. Voor mij verdween de euforie op het moment dat ik de arena uitliep. Ik zou thuiskomen in mijn flat in Henley Beach, een buitenwijk aan de kust van Adelaide, en mezelf helemaal alleen vinden.

Ik had het gevoel dat ik geen andere keus had dan alleen te zijn. Toen sloeg mijn golf van depressie het hardst toe.

In mijn hele carrière was er geen realiteit waarin ik een openlijk homoseksuele man kon zijn tijdens het basketballen. Dusver.

Ik heb overal gespeeld – Kentucky, de NBA, Europa, het Australische nationale team – en het is hetzelfde: voor het grootste deel draait een atleet op dit niveau om geld verdienen, met meisjes daten en de best mogelijke basketballer worden. zijn.

Dus ik ging in de rij staan, hoe ongemakkelijk en raar ik me ook voelde om het te doen. Ik wilde er gewoon bij horen en niet de aandacht op mezelf vestigen. Er waren bijna geen voorbeelden van een mannelijke professionele basketballer die iets anders deed, dus ik berustte erin dat mijn echte leven zou beginnen nadat ik met pensioen was gegaan.

Isaac Humphries van Melbourne United schiet tijdens een NBL-wedstrijd tegen Cairns Taipans in oktober.

Mijn depressie werd zo erg dat de gedachte om het pensioen niet te halen een zeer reële mogelijkheid werd.

Er was een nacht tegen het einde van 2020 toen mijn eenzaamheid, zelfhaat en schaamte eindelijk hun tol eisten, en ik besloot dat het minder pijn zou doen om zelfmoord te plegen. Helaas had ik besloten dat dit het einde was. Pas toen ik de volgende ochtend wakker werd, besefte ik wat ik niet had gedaan.

Ik begon dit seizoen alsof er niets was gebeurd. Maar halverwege kreeg ik last van beenblessures. Ik was de rest van het seizoen gestopt en het grootste deel van het volgende ook.

Simpele dingen zoals opstaan ​​uit een stoel of een trap oplopen – om nog maar te zwijgen van explosieve bewegingen tijdens het spelen – zijn bijna onmogelijk geworden.

Een deel van de oplossing was om mijn kracht- en conditiecoach, Nik Popovic, naar Los Angeles te volgen om mijn revalidatie voort te zetten. We waren oorspronkelijk naar Sydney verhuisd om te ontwennen, maar hij had net een nieuwe baan gekregen aan de Universiteit van Zuid-Californië. hij is de beste in de branche, dus de enige manier waarop ik vooruitgang kon blijven boeken bij het repareren van mijn knie, was door met hem mee te gaan.

LA is altijd mijn favoriete plek op de wereld geweest. Naast mijn basketbalcarrière ben ik ook muzikant, dus ik had het geluk dat ik daar veel tijd heb doorgebracht en een netwerk van vrienden en leeftijdsgenoten heb opgebouwd.

Door in de loop der jaren in LA te zijn, heb ik ook mijn eerste ervaringen gekregen met het zien van leden van de LGBTQ+-gemeenschap in een positief daglicht.

Toen ik opgroeide in Australië, ging ik vanaf mijn dertiende naar een privéschool voor uitsluitend mannen, waar de onuitgesproken verwachting bestond dat iedereen hetero was – en dat was het einde van het gesprek. Voeg daarbij de wereld van competitieve sporten waar ik deel van uitmaakte, en er was echt geen gelegenheid voor mij om leden van de LGBTQ+-gemeenschap te zien.

Dingen veranderden niet toen ik een professionele basketballer werd. LGBTQ+ de vertegenwoordiging was er zelden geweest in door mannen gedomineerde topsporten, waar het over het algemeen als een negatief punt van verschil wordt gezien. Iedereen die ooit in een kleedkamer is geweest, begrijpt de gevoelens die er rondgaan. Er is onbedoeld denigrerend jargon en het belachelijk maken van alles wat een homoseksuele connotatie heeft.

In Los Angeles was het helemaal anders. Ik werd omringd door enkele van de meest succesvolle mensen ter wereld – muzikanten, tv- en filmproducenten, mediapersoonlijkheden, beroemdheden op de A-lijst – en ik zag dat openlijk homo zijn vreugde kan brengen.

Voor het eerst in mijn leven zag ik dat mensen aan de top van hun kunnen open en eerlijk kunnen zijn over wie ze zijn, en dat ging gepaard met een visceraal, aanstekelijk geluk.

Dus terwijl ik in 2021 in Los Angeles was om mijn wonden te helen, heb ik ook meer ervaren hoe het is om deel uit te maken van de LGBTQ+-gemeenschap. Het was vooral door vrienden te maken die zelf openlijk en ondubbelzinnig homo waren – schaamte was niet eens een overweging.

Ik heb zoveel geleerd over de ervaringen van leden van onze gemeenschap en was geschokt over hoeveel verhalen griezelig veel op de mijne leken.

Ik heb gezien dat open zijn over wie je bent het meest bevrijdende kan zijn wat iemand kan doen. Homo zijn was niet langer synoniem met schaamte; het kwam met een bevrijding.

Niemand verborg wie ze waren. En het creëerde de gelukkigste, meest positieve omgeving waarvan ik het bestaan ​​niet kende.

Dit is wat ik hoop dat de sport kan worden. Ik wil dat het een plek is waar iedereen ernaar kan streven geweldig te zijn, zonder angst voor terugslag, gewoon om wie je bent.

Isaac Humphries in actie tijdens een wedstrijd tussen Melbourne United en South East Melbourne Phoenix eerder deze maand

Je kunt een homoseksuele man zijn en een elite basketballer in een van de beste competities ter wereld. Ik ben het levende bewijs.

Mijn reis om op dit punt in mijn leven te komen is moeilijker geweest dan het had moeten zijn, maar ik zou het voor geen goud willen veranderen. Zonder deze zwarte vlekken zou ik niet in situaties terecht zijn gekomen waarin ik moest onderzoeken, ontdekken en leren accepteren wie ik werkelijk ben.

Als er negatieve kanten zijn aan mijn beslissing om uit de kast te komen, zal ik die steken nemen zodat anderen dat niet hoeven te doen; zolang het betekent dat we gaandeweg vooruitgang boeken en vooral de kinderen het gevoel hebben dat ze kunnen zijn wie ze willen.

Ik heb zoveel geluk dat ik dat kan doen met dit team bij Melbourne United. Het zegt veel over de club dat ik me echt op mijn gemak voel om dit bij hen te doen. Creëer voor andere sportteams gastvrije omgevingen voor mensen van verschillende seksualiteiten, religies en rassen. Het is niet alleen het juiste om te doen, maar ik beloof u dat u het meeste uit elke persoon in uw organisatie zult halen.

Ik zou ook een beetje meer empathie op alle niveaus willen aanmoedigen. Een opmerking hier of daar zou kunnen op dit moment grappig lijken, en een gevoel dat als anti-homo zou kunnen worden beschouwd, lijkt misschien onschuldig in het grote geheel van dingen – maar je weet nooit wie er bij je in de kamer is en hoe het die persoon kan beïnvloeden.

Ik weet hoe het is om op te groeien in een omgeving die niet gastvrij is, en ik wil mijn steentje bijdragen zodat basketbal er niet langer deel van uitmaakt.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

}